Cara nak root xperia android 4.0.4 tanpa downgrade

Salam arini aku nak kongsi kat korang cara root xperia running 4.0.4 ICS,sblm ni ak gne xperia mini pro running on gingerbread 2.3.3,ak gne PC companion dan update official ICS dan seterusnya ak root gne cara ini.. Ade banyak cara leh root xperia android version 4.0.4 antaranya kene downgrade GB dlu dan root(amek mase download rom)..leh tgk tutorial di sini.. LINK 1 atau korang just flash kernel tanpa downgrade ke GB LINK 2 (tak amek byk mse download rom just download kernel). Ape yang aku wat kat xmini pro ak adalah tutorial di link 2,pastikan stiap arahan korang ikut ;
Go to settings > Security > Mark  "Unknown sources"
Settings > Developer options > Mark USB debugging
Settings > Xperia > connectivity > USB connection mode > select MSC mode
lagi2 di arahan/step 4 jgn miss root your phone tu.. LINK 3 wat step dari step 1 hingga step 5. Senang je kn? Selamat mencuba!

7 ulasan:

Muhammad Zikri Zulkiflee said...

kalao ikot link 2, unlock bootloader x?

Anonymous said...

x unlock bootloader ni just root je..

faid said...

Root ni sebenarnya untuk ape? Kalau nak tambah internal memory Mcm dlm youtube untuk galaxy Y boleh ke untuk Xperia pro?

Anonymous said...

byk functions slh stu tuk install custom rom,sesetengah apps boleh bfungsi bile hp da root cm home savior button dll lg..

abdul rahman said...

link 2 dah takde...macam mane ni broo??

al amin said...

Xperia x10 boleh ke?

Mark LyoNad ViXster said...

salam dan slamat puasa yerr...nak tanyer neyh..aku ada sony xperia pro...nak root pon payah sngt..guna srsroot pun tak dpat..dah mark Unknown Resource dan USB Debugging..tpi tak bleyh gk...nape yer...

Samsung Galaxy S2
Costum ROM CyanogenMod CM10.1
ICS 4.1.2
Kernel : CyanogeNMod
^_^ Happy Day ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
;